Olen nuori väsymätön matkaaja, joka ei varmasti koskaan tule saamaan tarpeekseen uusien paikkojen näkemisestä, erilaisiin ihmisiin tutustumisesta ja uuden kokeilemisesta! Päätin kirjoittaa blogia matkailusta ja erilaisten maiden ruokakulttuureista, sillä ammattikokkina olen halukas kokemaan uusia makuelämyksiä ja näkemään, miten ruoka eri puolella maailmaa tehdään. Maailman maut, mausteet ja annoskokonaisuudet ovat siis lähellä sydäntäni ja loputon mielenkiintoni kohde.

Pääasiassa vietän rauhallista ja säästeliästä elämää Suomessa asuessani ja työskennellessäni, jotta voin rahoittaa maailman ympäri matkaamisen. Tavoitteenani onkin päästä kokemaan mahdollisimman monta maata ja ruokakulttuuria samalla, kun vierailen kaikilla maailman mantereilla. Tiedän jo, että jokaisessa maailman maassa en voi pystyä vierailemaan, mutta olen päättänyt, että joka mantereelle tulen ainakin kerran elämässäni astumaan.

Olen tosiaan hieman matkailuun höynähtänyt tyttönen, joka aina saapuessaan takaisin kotisuomeen, alkaa jo mieli harhaillen miettiä seuraavassa reissussa, ja sen toteuttamismahdollisuuksia. Tarkoitukseni on siis kerran lähdettyäni olla poissa kerrallaan useita kuukausia niin, että pystyn todella tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja saamaan ystävyyssuhteita samalla, kun tutustun paikalliseen kulttuuriin ja ruokatottumuksiin.

Kerron blogissani menneistä matkoista eri mantereille, kuten eksoottiseen Afrikkaan, kuumaan väli-Amerikkaan, ystävälliseen Aasiaan, köyhään mutta mielenkiintoiseen Intiaan ja tietenkin monipuoliseen Eurooppaan, josta itse olen kotoisin. Jokaiselta mantereelta on löytynyt ihania erilaisia ruokaelämyksiä ja välillä etoviakin ällöttäviä ruoka-annoksia, mutta keskityön kirjoittamaan pääasiassa myönteisistä kokemuksistani. Käsiteltäessä yksittäistä mannerta, jossa kussakin on kymmeniä maita, ruokakulttuurit eri maissa vaihtelevat niin valtavasti, että kirjoituksissani en mitenkään pysty yleistämään koko mantereen ruokakulttuuria, joten käyn läpi muutamia mieleen painuneita kokemuksia erilaisista ruoista.

Luon myös katsauksen siihen, miten tällaisena tavallisena tallaajana on ollut mahdollista rahoittaa lähes ympäri maailmaa matkaaminen. Omasta kokemuksestani voin todeta, että se on mahdollista, mutta vaatii valintojen tekemistä ja säästeliään elämän viettämistä ainakin jossakin määrin. Tervetuloa siis tutustumaan kokemuksiin ja makuihin maailman ympäri.