Maailmalla harva omistaa omaa asuntoa, joten jonkinlaisen majoituksen järjestäminen on saatava järjestettyä tavalla tai toisella. Olemassa on paljon erilaisia vaihtoehtoja, sillä matkaaja voi vuokrata lyhyeksi aikaa itselleen esimerkiksi yksityiseltä vuokrakodin. Sen lisäksi maailma on pullollaan eri tasoisia hotelleja ja hostelleja, joista voi valita oman mieltymyksensä mukaan itselleen sopivimman.

==Majoituksen valtavat hintaerot==

1024px-1_Las_vegas_stripAika pitkälti matkabudjetista riippuu, minkälaiseen luksukseen on varaa ja toinen merkittävä tekijä on kohdemaasi. Toisella puolella maapalloa saatat saada luksushotellin porealtaalla ja ruhtinaallisella aamiaisella meren rannalta parilla kympillä, kun taas toisaalla erikoinen ja miellyttävä hotelli muutamine mukavuuksineen saattaa maksaa useita satoja euroja. Karkeasti eroteltuna voisi luokitella, että Euroopan, Pohjois-Amerikan ja Australian hotellien hinnat ovat korkeammat, kuin Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan. Tosin esimerkiksi Euroopankin sisällä maiden välillä on valtava ero, Norjassa mikä tahansa rotan loukku maksaa maltaita, kun taas Itä-Euroopan maissa hintataso on kymmenen prosenttia edellisestä.

Majoittuminen on kuitenkin niin olennainen osa matkustamista, että kohdetta suunnitellessa on hyvä ottaa huomioon lentojen hinnan lisäksi se, haluaako maksaa luksuksesta, suuntaako edullisiin maihin, jossa luksus on mahdollista vai majoittuuko mahdollisimman edullisesti missä tahansa, josta sänky löytyy.

==Hotellin löytäminen netistä==

Omasta mielestäni helpointa ja vaivattominta on löytää majoitus internetistä, oli se sitten hotelli tai yksityisasunto. Se on niin vaivatonta ja helppoa. Joka internetsivusto on pullollaan erilaisia hotellivaihtoehtoja, joissa on mahdollista tutustua hotellin sisustukseen ja palveluihin ilman varaamista tai sitoutumista. Sivustoissa on myös paljon muiden käyttäjien mielipiteitä, joiden avulla on helppo saada oikeanlainen kuva hotellista, jos se ei kuvien ja mainostekstin perusteella oikein jää selväksi.

Mahdollisia tarjouksia kannattaa kuitenkin vilkaista, ennen kuin hotellin varaa itselleen, sillä eri sivustoilla voi olla samalle huoneelle hyvin erilainen hinta. Moni internetistä löytyvät alennuskoodit ovat hyvä vaihtoehto, kuten Hotels.com alennuskoodi tai Ebookers alennuskoodi auttaa pääsemään eteenpäin hotellitarjousten maailmaan. Internetin myötä matkustamisesta on tullut mitä helpointa, sillä sen avulla on mahdollisuus varata mitä erikoisempia hotelleja ja niissä olevia palveluja. Joskus tulee mieleen, miten sitä oikein ennen vanhaan matkustettiin itsenäisesti, kun ei ollut internetin laajaa verkkoa. Itse en ainakaan matkatoimiston palveluja käyttäisi, mieluummin vaikka lentäisin kohti tuntematonta ja etsisin majapaikan perille saavuttuani. Mutta onneksi on internet!