Harva maailmanmatkaaja ja luonteeltaan seikkailumielinen yksilö syntyy kultalusikka suussa, jolloin rahat eivät koskaan ole ongelma ja sitä tulee ovista ja ikkunoista. Itsellä on ollut miljoona erilaista tapaa rahoittaa matkojani ja joskus summia laskettuani kauhistelin, miten helposti olisin voinut matkustukseen käyttämiäni rahoja voinut säästää vaikkapa asuntoon tai autoon.

Jokainen käyttää ansaitsemansa rahat omalla tavallaan. Itse en ole materiaalin ja rikkauksien perään, joten olen ihan tyytyväinen siihen, että olen saanut elää monta mahtavaa kokemusta, jotka ovat kasvattaneet minua ihmisenä ja olen voinut tutustua mahtaviin persooniin ympäri maailmaa. Vaikka minulla ei sitä taloa olekaan. En toki siis tuomitse ketään, joka ensimmäisestä palkkapussistaan säästää ensiasuntoa varten ja saa sen hankittua kohtuullisen nuorella iällä. Kyse on vain todella siitä, mihin rahaa halutaan kuluttaa ja oma valintani on ollut matkustus eri maanosiin ja erikoisiin kohteisiin, johon ei ihan joka talonomistaja pääse.

==Rahoittajia löytyy==

17121923990_ba6b3b8fe6_bEllei isäsi omista pörssiyhtiötä ja maksa matkaasi, vaihtoehtoina on itse rahan säästäminen tai vaikkapa lainaaminen, jos reissukenkä painaa niin, ettet voi jäädä paikallesi. Netissähän on helpompaakin helpompaa saada vaikka lainaa tilille, joten maasta singauttaminen ei pitäisi rahoituksen kannalta olla mahdotonta koskaan, vaikka yllättävien menojen säästämiseenkin kannattaa hieman varata aikaa ja vaivaa. Lottovoittoa odotellessa kannattaa kuitenkin ennemmin miettiä, miten rahaa saisi kokoon lyhyessä ajassa.

==Säästäminen on taitolaji==

Itse olen pienestä nappulasta asti ollut säästäväinen ja ensimmäiset ansaitut viikkorahat meni säästöön, kunnes sain niillä hankittua jonkun tuikitärkeän ja tarpeellisen hyödykkeen. Ensimmäiset kesätyöt alkoivat jo pitkälti ennen täysi-ikäisyyttä ja niistä saadut summat menivät säästöön, kunnes tuli jokin niin tärkeä hankinta, että kaikki oli saatava menemään. Mutta en heti palkkapäivänä kuluttanut koskaan kaikkea kahviloissa käymiseen, uusiin vaatteisiin, pikku turhakkeisiin vaan ostokset olivat suuria ja tarpeellisia.

Matkustamisen myötä sama säästämisen periaate jatkui, sillä peruselämäni työssä käyvänä suomalaisena oli varsin säästeliästä, vähän niin kuin Suomessa ollessani olen aina säästöjaksolla ja kun pääsen maailmalle, käytän mielihyvin varoja erilaisiin elämyksiin ja kokemuksiin sekä kokemusten karttumiseen.

Työt kannattaa etsiä niin, että niissä on hyvä peruspalkka, jotta saat kokoon kerralla enemmän ja tehdä yövuoroa ja viikonloppua. Siten pääsee singahtamaan matkaan niin, ettei tarvitse maailman äärissä huolehtia loppuuko roposet kesken.