Joka kulttuurissa ja joka matkalla olen syönyt jotakin erittäin maukasta ja hyvää, mutta myös jotakin, mikä on maistunut vastenmieliseltä ja etovalta. Ainoa matka, jolloin en vai löytänyt mitään kamalaa, oli Intian reissullani, jossa vietin muutaman kuukauden köyhyyteen, väreihin, sekasortoon, ihmisten kauneuteen ja Intian monipuoliseen kulttuuriin tutustuen.

==Intialainen kauneus koskettaa==

Vegetarian_CurryIntialaiset ihmiset ovat mielestäni harvinaislaatuisen kauniita, vaikka jokaisessa kulttuurissa löytyy niin viehättäviä kuin vastenmielisenkin näköisiä ihmisiä. Näin paljon pieniä lapsia, joilla kaikilla oli valtavat suuret silmät, tasaisen ruskea iho, siro luusto ja kauniit hiukset. Näitä iloisia, vaikkakin usein kodittomia lapsia katsellessani halusin adoptoida joka toisen ja viedä ne pois siitä epäreilusta köyhästä ympäristöstä. Intiassa maailman epätasa-arvoisuus korostuu entisestään, sillä siellä on paljon köyhyyttä samalla kun osa nauttii yltäkylläisestä rikkaudesta. Moni lapsi jää kodittomaksi ja jää kadulle, jolloin paljon ei ole tehtävissä pienten suojelemiseksi. Samalla ihmisiä hyväksikäyttävät rikollisjärjestöt saattavat käyttää monella tapaa hyväksi pieniä lapsia, joka tuntuu riipaisevan surulliselta, varsinkin kun kaikelle pahuudelle itse ei voi mitään.

==Monipuoliset ruokatorit==

Köyhyydestä huolimatta intialaiset nauttivat ruoasta ja syövät erittäin hyvin. Suomalaiseen makuun melkein joka ruoka on liian mausteista ja aluksi sain aina olla pyytämässä, että haluan erittäin mietoa ruokaa, mutta muutaman tulisen vessareissun jälkeen mahani jotenkin tottui tulisempaan ruokaan. Rakastan erilaisia valtavia toreja, joita voi löytää eri puolilta Intiaa, jossa on mahdollisuus syödä kojusta kuin kojusta ruokaa pikkurahalla. Sillä tavoin voi maistaa hyvin erilaisia asioita, sillä myyjät antavat maistiaisia ja erilaiset paikalla naposteltavat ruoat ovat erittäin maukkaita. Itse pidin huolen siitä, että join pullotettua itse ostamaani vettä ja ostin ruoat vain höyryävän kuumina, jolloin erilaisten bakteerien ja mahataudin saaminen ei olisi niin todennäköistä. Ja aika vähällä selvisinkin, söin ruokia kohtuullisen huolettomasti erilaisissa ravintoloissa ja katukeittiöissä tämän periaatteen mukaan, enkä saanut lieviä vatsavaivoja muusta kuin mausteisesta ruoasta.

Mausteet ovat Intiassa erittäin edullisia ja niitä tuli vietyä tuliaisiksi kotiinkin, sillä Suomessa pieni pussi samaa maustetta saattaa maksaa yli kymmenen kertaa enemmän kilohinnaltaan, kuin Intiassa. Maan edullisuus, ihmisten monipuolisuus ja rikas ruokakulttuuri houkuttelee maahan aina uudestaan.